Talvikäyttö & sähkönkulutus

Monien mielestä ulkoporeamme on parhaimmillaan Suomen kylmässä talvessa. Ulkoporealtaat pitävät veden ohjauspaneelista asettamassasi lämpötilassa, vuoden ympäri. Lämpötilaa voidaan nostaa aina +40-asteeseen.

Energiankulutuksen kannalta hyvä eristys on olennaista. Ulkoporealtaan mukana toimitamme eristetyn, paksun kannen. Kaikki ulkoporealtaat ovat eristettyjä sisäpuolelta lämpöhukan minimoimiseksi ja energiatehokkuuden maksimoimiseksi. Altaamme pitävät lämmön siellä missä pitääkin: altaan sisällä.

J495talvi

Lisävarusteena lähes kaikille poreallasmalleille on saatavilla erityisen paksu lämpökansi, joka eristää vielä altaan vakiokanttakin paremmin. Terassiin upotetuille porealtaille suosittelemme ehdottomasti erityispaksua lämpökantta.

Myös suodatus kuluttaa sähköä – siksi on tärkeää, että valitset energiatehokkaan altaan. Allas suodattaa vettä päivittäin ja suodatuksen vaatimassa sähkönkulutuksessa on suuria eroja eri allasvalmistajien välillä. Esimerkiksi maahantuomamme Wellis-ulkoporealtaat käyttävät useissa malleissaan erillistä suodatinpumppua, jonka kulutus on ainoastaan 0,1 kwh/tunti. Monella kilpailevalla merkillä kulutus on 0,4 kilowattia tunnissa. Mikäli allas puhdistuu esimerkiksi kahdeksan tuntia vuorokaudessa, Wellis kuluttaa suodatukseen 292 kw/h vuodessa, kun kilpaileva allas kuluttaa 1.168 kw/h!

”Kun hankimme ulkoporealtaan, koko kiinteistömme yhteenlaskettu sähkön kulutus on pudonnut yli 30 prosenttia johtuen siitä, että emme ole enää lämmittäneet sähkösaunaa kuin kerran viikossa ja silloinkin aika pikaisesti.”

Vinkit energiatehokkaaseen ulkoporealtaaseen:

Asenna ulkoporeallas vuodenaikojen ja säiden kannalta suojaisaan paikkaan. Eristä altaan alusta eristelevyillä. Altaan upottaminen terassiin on eristämisen kannalta hyvä vaihtoehto. Eristämisen kannalta on etua, mikäli allasta ympäröivät esimerkiksi istutukset tai aita.

Kun poistut altaasta, sulje vesiputous ja ilmasuuttimet. Laske veden lämpötilaa ainoastaan silloin, jos et käytä allasta pitkään aikaan. Lyhytaikainen veden lämpötilan laskeminen ei kannata.

Altaan ilmapumpun käyttäminen kovilla pakkasilla tuottaa hukkalämpöä. Käytä talvella lämpöpeitettä lämpökannen lisäksi.

 Ulkoporealtaan sähkönkulutukseen vaikuttavat muun muassa altaan vesimäärä, veden lämpötila, ulkolämpötila (talven kylmyys ja pituus), käyttökerrat, käytön aikainen sähkönkulutus sekä suodatus. Ulkoporealtaan realistinen sähkönkulutus on alkaen noin 2.200 kwh vuodessa.

Sähkönkulutus-testissämme ulkoporeallas kulutti perheen käytössä noin 240 euroa vuodessa!

Ulkoporeallas oli asennettuna Joensuussa. Testi-altaan koko oli noin 195×195 cm. Varusteina testi-altaassa oli vakiolämpökansi ja talvella lisänä lämpöpeite. Veden lämpötilaksi säädettiin +38-astetta. Ulkoporealtaassa kylvettiin noin yhdestä kerrasta kolmeen viikossa. Tutustu tarkemmin testiin TÄSTÄ.

Mikäli et jostain syystä käytä allasta lainkaan talvella, mahdollista talvityhjennystä varten pyydä erilliset ohjeet asiakaspalvelustamme. 

jac1
we
poreisiin-logo1
luxe-pools-logo
skargards-logo

Request Offer

X

Your Message