Onko alumiini hyvä runkomateriaali?

Meiltä kysellään paljon erilaisista materiaaleista, joita ulkoporealtaista löytyy. Moni kysymys kohdistuu altaan runkomateriaaliin. Tärkein huomio runkoon liittyen on, että ulkoporealtaan runko on altaan sisällä säältä suojassa. Ulkoverhoilun sisäpuolella oleva tila lasketaan sisätilaksi, joka on lämmin ja kuiva, siellä ei ole kosteutta eikä runko tai laitteet joudu kosketuksiin veden tai edes kosteuden kanssa.

Ehdottomasti yleisin materiaali rungoissa on puu. Puuta on helppo työstää ja puu on lämmin materiaali. Näistä samoista syistä johtuen Suomi on täynnä puutaloja.

Synteettinen runko on tullut osittain korvaamaan puuta ja synteettisen rungon edut ovat samat: helppo työstettävyys ja lämmin materiaali.

Joissain altaissa käytetään runkomateriaalina alumiinia. Alumiini materiaalina ja oikein työstettynä on hyvä (hitsaussaumat & ruosteensieto huomioituna), mutta materiaalin suurin ongelma on kylmäsillat. Katso liitteen lämpökamerakuvasta, kuinka alumiinirunko johtaa kylmää ilmaa. Vertailun vuoksi samaan kuvaan on liitetty lämpökuva puurunkoisesta altaasta.

X