Altaan asennus pakkasilla

Yleinen käsitys on, että ulkoporeallasta ei voi asentaa talvella. Tämä käsitys on virheellinen, sillä ns. talviasennukselle ei ole mitää esteitä. Ainoastaan muutama huomioitava asia:

– alusta tulee kolata ja lapioida lumesta vapaaksi. Paras on, jos alustan pystyy peittämään pressulla ennen lumia. Kun ulkoporealtaan asennus on ajankohtainen, pressu otetaan sivuun lumineen, jolloin paljastuu kuiva alusta altaalle.

– ennen varsinaista täyttöä suodatinaukosta kannattaa kaataa kymmenkunta ämpärillistä kuumaa vettä, jotta mahdolliset jäähileet sulavat. Tämä sama toimenpide kannattaa tehdä silloin, kun vesi joudutaan vaihtamaan talvipakkasilla.

– täyttöletku tulee vetää talon sisältä, esim kylpyhuoneen hanasta altaalle. Tällöin on haluttaessa helppo käyttää lämmintä vettä täyttöön.

Sen jälkeen odotellaan, että allas lämmittää veden ja eikun kylpyyn! Talvipakkasilla on parhaat kylpykelit!

Jos allasta ei voi talvella asentaa lopulliselle asennuspaikalle, niin se on helppo siirtää keväällä/kesällä varsinaiselle asennuspaikalle miesvoimin (mallista riippuen). Kevyimmät mallit liikkuvat tyhjänä 2-3 kantajan voimin piha nurkalta toiselle.

Talvi ja pakkanen ei siis ole este ulkoporealtaan asennukselle. Kysy meiltä lisätietoja!

Pakkasella poreisiin…? Taatusti!

X