Kaikki mitä tarvitset porealtaan hoitoon

Jacuzzin ja Hanscraftin rekkoja saapuu meille kolmen viikon välein koko kesän – eli rajattu mallisto altaita (suosituimpia malleja) suoraan varastosta JA erittäin lyhyellä toimitusajalla!

Kokosimme sinulle helpot vinkit ja yhteensopivat tuotteet porealtaan hoitoon

 

VEDENHOITOAINEET JA PH- ARVO VEDESSÄ

Ulkoporealtaan vesi tarvitsee kirkkaana ja puhtaana pysyäkseen huolenpitoa. Veden kemiallinen tasapaino ja oikea pH-arvo ovat olennaisia asioita porealtaan vedelle. Viikoittaisten vedenhoitoaineiden (esim. hidas kloori tai klooriton bromitabletti) laittamisen lisäksi altaan veden pH-arvoa tulee mitata kerran kuussa (tai tarvittaessa useammin).

AquaChek TruTest Digimittarilla altaan vesiarvojen seuranta on helppoa – klikkaa ja tilaa omasi Pro Pation verkkokaupasta.
Ympäristöystävällisellä Aqua Excellent vedenhoitoaineella porealtaasi vesi pysyy puhtaana ja kristallin kirkkaana turvallisesti, helposti ja tehokkaasti.
 

pH-arvon tulee olla 7,2–7,6. Mikäli pH-arvo on liian matala, vesi vahingoittaa allasta, suuttimia ja putkistoa. Liian korkea pH-arvo kerryttää kalkki- ja metallisaostumia ja vaikeuttaa ulkoporealtaan desinfiointia. Lisäksi liian korkea pH-arvo ärsyttää ihoa ja silmiä.

 

Liian korkean pH-arvon saat laskettua pH- tuotteella.

ja

Liian matalan pH-arvon saat nostettua pH+ tuotteella.

 

SUODATTIMEN PUHDISTUS JA VAIHTO

Kaikissa ulkoporealtaissa on vähintään yksi suodatin, joka kerää epäpuhtauksia altaan vedestä. Siksi on tärkeää pitää suodatinjärjestelmä puhtaana ja tukkeutumattomana. Suodatin suositellaan puhdistettavaksi kahden viikon välein tai käyttömäärästä riippuen jopa useammin. Kerran kuussa suodatin kannattaa pestä sille tarkoitetulla pesuaineella. Suodatin vaihdetaan kerran puolessa vuodessa, mielellään vedenvaihdon yhteydessä. Suosittelemme vaihtamaan altaan veden kotikäytössä noin 4–6 kuukauden välein (tarvittaessa useammin).

Ennen nykyisen veden poistamista, altaaseen kannattaa laittaa putkistonpuhdistusaine (esim. System Flush) ennen vedenvaihtoa ja antaa sen vaikuttaa ohjeiden mukaisesti.

Kun allas on tyhjä, pyyhi allaskuori liinalla. Valikoimastamme löytyy aine kuoren pesuun ja hoitoon (Citrus Cleaner).

Vedenvaihdon jälkeen kannattaa altaaseen laittaa puhdistusankka. (Vähentää vesirajan keltaisen juovan syntymistä)

Allasakryylin puhdistukseen sopii Shell polish.

 

Filter Net suodattimen pikapesuun!

Suihkuta aine suoraan suodattimeen ja anna vaikuttaa 3-6 minuttia. Katso tarkemmat ohjeet verkkokaupasta ja tuotteesta.

Suodattimen puhtaus ja siitä huolehtiminen ovat hyvän vesihygienian ja veden raikkauden edellytys. Kontillinen suosituimpia suodattimia saapuu verkkokauppaan pian!
 

ERIKOISTILANTEET:

Veden vaahtoaminen

Jos ulkoporealtaan vesi vaahtoaa voimakkaasti, tarkista, että olet lisännyt hoitoainettaoikean määrän suhteessa altaan vesimäärään. Todennäköinen syy on kuitenkin liian matala pH-arvo. Mittaa pH-arvo ja nosta tai laske arvoa tarpeen mukaan. Mikäli tarvitset pikaista apua, tilaa Foamdown-neste verkkokaupastamme. Se hillitsee ja estää veden vaahtoamista, mutta toimii vain väliaikaisena ratkaisuna. Muista myös peseytyä ennen ulkoporealtaaseen menoa, jottei pesuaineita kulkeudu kylpyveteen.

Jos ulkoporealtaan pinta tulee limaiseksi

Tarkista ensin suodattimen kunto ja puhdista suodatin. Akryylin pinnan limaantuessa tee ulkoporealtaalle veden tehohoito Ultrashock-nesteellä. Jos veden vaihdosta on jo yli kuusi kuukautta, vaihda kylpyvesi, ja puhdista kostella pyyhkeellä ulkoporealtaan sisäpinta.

 

Kloorivapaa hoitoaine kaikille altaille! Kaikki merkit, kaikki mallit. Tilaa helposti Pro Pation verkkokaupasta.
Ultrashock poistaa tehokkaasti bakteerit ja itiöt. Ultrashockia käytetään, kun:

* vesi ei ole kristallinkirkasta tai tuoksuu epämiellyttävälle

* allaskuoreen kertyy limaa tai muita epäpuhtauksia

* allas ylikuormittuu tilapäisesti (esim. allasparty)

POISSA KOTOA

Jos olet lähdössä esimerkiksi yli kahden viikon pituiselle lomamatkalle, voit laskea ulkoporealtaan lämpötilaa 5–10 asteella sähkön säästämiseksi. Muista lisätä kloori- tai bromitabletit kelluvaan annostelijaan niille viikoille, kun olet poissa. Mikäli vesi näyttää samealta palattuasi, tee vedelle tehokäsittely.

 

ROSKIA ALTAASSA?

Allasimuri SpaVac toimii täysin mekaanisesti paineen avulla – todella kätevä ja tehokas altaan pohjalla olevien pikkuroskien siivoamiseen.

LÄMPÖKANNET ALTAISIIN

Lämpökannella viimeistelet altaan kuin altaan. Lämpökannet, kansimekanismit ja kansitarvikkeet saatavilla helposti verkkokaupasta. Huom! Mittatilauskansien osalta korona on aiheuttanut ruuhkaa tehtaille. Kansiasioissa on hyvä olla todella ajoissa liikkeellä, kansien toimitus saattaa kestää jopa 3kk.

OHJEISTA HUOLIMATTA ALTAAN VESI EI PYSY HYVÄNÄ, MISTÄ SAAN APUA?

Etähuoltopalvelun numerossa 0600-555 816 (1,78€/min+mpm) asiantuntijamme vastaa kaikkiin kysymyksiin ja opastaa sinua kemikaalien valinnassa.

Voit myös tilata huollon tästä
HUOM. Huoltomme priorisoi ensimmäisenä jonoon meiltä ostetut altaat. Huollamme tilanteen niin salliessa muitakin altaita, mutta reunaehtoina on, että altaan täytyy toimia Balboan tekniikalla.

Vieraile allastukku.fi sivuillamme ja löydä itsellesi korkealaatuiset altaat edulliseen hintaan.

X
Chat with us