7 vinkkiä pidentää ulkoporealtaasi käyttöikää

Kuten kaikilla muillakin tuotteilla, ulkoporealtailla on rajoitettu käyttöikä, jos siitä ei pidä hyvää huolta.
Asianmukaisella hoidolla ja kunnossapidolla ulkoporeallas kestää pidempään. Vaikka kaikki tekijät eivät ole sinun käsissäsi, sijoittamasi aika ja huolenpito maksavat lopulta itsensä takaisin.

Testaa veden arvot säännöllisesti

Ensimmäinen askel on alkeellisin – varmista, että testaat vettä säännöllisesti, vähintään kaksi kertaa kuukaudessa. Oikean vesitasapainon ylläpitäminen on ylivoimaisesti paras tapa varmistaa ulkoporealtaan pitkä käyttöikä. Ota näyte vedestä ja varmista, että klooritaso, pH ja kokonaisalkalisuus ovat hyvällä tasoilla. Jos nämä tasot ovat epätasapainossa, ulkoporealtaaseen laitettavat kemikaalit eivät pääse toimimaan toivotulla tavalla.

Vaihda vesi useammin

Jossain vaiheessa ulkoporealtaan vesi muuttuu vanhaksi, sameaksi, tai haisevaksi. Sen sijaan, että yrittäisit loputtomiin asti neutralisoida kemikaaleilla sitä, on paljon helpompaa vaihtaa vesi.

Ennen kuin vaihdat veden, muista puhdistaa putkistot. Vedenvaihdon yhteydessä on suositeltavaa vaihtaa suodatin.

Kun vedet on tyhjennetty altaasta, puhdista allaskuori huolellisesti, sekä suodattimet. Täytä ulkoporeallas puhtaalla vedellä, tee kemiallinen käsittely ja altaan vesi on taas tasapainossa.

Puhdista, puhdista ja puhdista!

Jos huomaat altaassasi kelluvan roskia, kuten lehtiä, poista ne välittömästi, koska se voi aiheuttaa putkien tukkeutumisen. Tai pahimmassa tapauksessa suodatin rikkoutuu. Tärkeintä on pitää ulkoporeallas kannella peitettynä, kun se ei ole käytössä.

Pidä huolta kannesta

Laita aina kansi päälle, jotta roskat eivät pääse poreammeeseen. Se auttaa myös ylläpitämään veden lämpötilaa. Ulkoporealtaan kansi on yksi tärkein tekijä ulkoporealtaan eristyksessä.
Puhdista kansi muutaman kuukauden välein kannen puhdistusaineella varmistaaksesi, että kansi pysyy suojassa kosteudelta. Kansien käyttöikä on paljon lyhyempi kuin ulkoporealtaan runkojen, joten saatat joutua vaihtamaan ne muutaman vuoden välein riippuen siitä, kuinka kovat sääolosuhteet on.

Putkiston puhdistus

Vaikka suodattimia ja ulkoporealtaan ulko-osia puhdistetaan usein, ulkoporealtaan suodatusjärjestelmän sisäpuolelle alkaa kerääntyä likaa. Jonkin ajan kuluttua se muuttuu mustaksi ja tahmeaksi ja voi aiheuttaa jopa tukkeutumisen. Se on myös täynnä epähygieenisiä bakteereja. Suorita täydellinen putkistonpuhdistus aina, kun vaihdat vettä, jotta putkisto sekä laitteisto pysyy puhtaana.

Äänekäs pumppu?

Ajan myötä on yleistä, että ulkoporealtaan pumput muuttuvat äänekkäämmiksi. Tämä lisääntynyt melu johtuu yleensä veden pääsystä moottoriin. Kumitiiviste, joka erottaa pumpun ”märänpään” moottorista, hajoaa ja päästää vettä moottoriin. Vesi alkaa ruostuttaa pumpun akselia. Kun akseli pyörii, ruoste hankaa sen koteloa vasten, mikä lisää melua pumpun ollessa päällä.

Tämän estämiseksi on tärkeää huollattaa pumppu heti, kun huomaat sen äänen kovenevan. Näin säästät paljon rahaa.

Älä odota ongelmien pahenemista

Paha haju? Särö? Viallinen suutin? Mutainen vesi? Pienet ongelmat voivat nopeasti muuttua suuriksi. Ne voivat myös aiheuttaa lisää ongelmia ja lisätä stressiä altaan sisäiseen toimintaan. Pienen vian ja suuren korjauksen välillä on ohut raja.

Joten tarkkaile ongelmia huolellisesti ja ratkaise ne välittömästi. Se, enemmän kuin mikään muu, pidentää ulkoporealtaasi käyttöikää.

Jos törmäät ongelmaan, jota et pysty ratkaisemaan tai haluat vain apua, ota rohkeasti yhteyttä puhelimitse
(09 3154 3050) tai sähköpostitse (myynti@propatio.fi).

Keitä me olemme?

Pro Patio Oy on ulko- ja sisä-altaisiin ja ulkoporealtaisiin erikoistunut yritys. Liikkeestämme löydät laadukkaat uima-altaat ja porealtaat kaiken kokoisina ja hintaluokissa johtavilta valmistajilta maailmanlaajuisesti. Meiltä myös varaosat ja huollot.

Ota yhteyttä

Enquiry form FI

Yhteystiedot

Vantaa

Kauppakeskus Viisari 1. krs, Martinkyläntie 47, 01720 Vantaa

Myynti09-3154 3050

Emailmyynti@propatio.fiPro Patio Oy on ulko- ja sisäporealtaisiin, uima-altaisiin ja kylpytynnyreihin erikoistunut AAA-luokitettu yritys. Meiltä saat laadukkaat altaat kaikista koko- ja hintaluokista, maailman johtavilta valmistajilta. Myös allastarvikkeet ja huolto kuuluvat palvelutarjontaamme.

Laajasta allasvalikoimastamme löydämme yhdessä varmasti myös Sinun toiveisiisi sopivan altaat. Voimaa vedestä!

X