Ulkoporealtaan ylläpidon aapinen

Ulkoporealtaan omistaminen pitäisi olla nautittava ja huoleton kokemus, eikö? Jos sinulla on jo takapihalla allas tai olet juuri ostanut sellaisen, on siitä huolehtiminen tärkeää. Ylläpito on suhteellisen helppoa eikä vaadi paljon aikaa, mutta on tärkeää tehdä muutamat asiat säännöllisesti.

Hyvälaatuinen puhdas vesi

Yksi kaikkein tärkeimmistä asioista on varmistaa hyvälaatuinen puhdas vesi. Kaksi asiaa tulee varmistaa; veden ph eli kovuus sekä vedensuodatus.

Jos veden ph ei ole balanssissa, aiheuttaa se ulkoporealtaassa erilaisia ongelmia. Ph:n ollessa liian korkealla (kova vesi) aiheuttaa se kalkkikertymiä esim. putkistoon sekä laitteistoon. Jos taas ph on liian alhaalla (pehmeä/hapan vesi), syövyttää se esim. rautaosia ja tästä taas pitkällä juoksulla seuraa laiterikkoja. Veden ph on helppo ja nopea mitata, siihen on olemassa yksinkertaisia testinauhoja tai digitaalisia mittareita.

Vedenlaadun tarkistaminen viikoittain auttaa välttämään yleiset ongelmat ulkoporealtaissa kuten ruostuminen, ihoärsytykset, tunkkainen ja haiseva vesi sekä erilaiset mineraalikertymät.

Veden tasapainottaminen

Kun olet testannut veden ja se ei olekaan tasapainossa. Mitä sitten? Jos vedenarvot eivät ole seuraavassa haarukassa, lisää sopivia kemikaaleja (esim. ph+/-):

  • Ph: 7,2–7,6
  • Kloori: 1,0-3,0 ppm tai Bromi: 2,0-4,0
  • Kalsium: 150-250 ppm

Ulkoporealtaan vedensuodatus

Ulkoporeallas pysyy puhtaana, kun altaan kaikki vesi kiertää suodattimen kautta, jotta irtolika ja muut pienet partikkelit kertyvät suodattimeen. Keskimäärin menee noin 20 minuuttia, kun altaan vedet kiertävät suodattimen kautta. Jos altaasi on iso tai altaassa on pienempi pumppu, kestää se kauemmin.

Vedensuodatuksen kannalta oleellisimmat tekijät ovat pumppu ja suodatin. Mitä puhtaampi suodatin (ja putkisto) on, sitä vähemmän pumpun tarvitsee tehdä töitä vedenkierrättämiseen. Puhdas suodatin säästää aikaa ja rahaa pitääksesi veden arvot kohdillaan. Likainen suodatin rasittaa myös pumppua ja voi aiheuttaa sen rikkoutumisen.

Altaan puhdistus

Poista altaasta irtolika, joka ei menee veden mukana suodattimeen, esim. irtolehdet. Allasimurilla taas saat pohjasta pois hiekat yms. Vesilinjaan joskus kertyy likaa, poista se sienellä ja ulkoporealtaisiin tarkoitetuilla aineilla. Älä missään tapauksessa käytä saippuoita tai kodinpuhdistukseen tarkoitettuja aineita. Nämä saattavat vahingoittaa altaan pintaa, aiheuttaa vedenvaahtoamista ja vesikemian epätasapainoa.

Muista aina ennen kylpyyn menoa käydä suihkussa ja huutoa pois kaikki pesuaineet sekä ihonhoitotuotteet. Olisi myös tärkeää, että uimahousut ja -puku olisivat puhtaita.

Palveluksessanne

Jos sinulla on kysyttävää, ota rohkeasti yhteyttä puhelimitse (09 3154 3050) tai sähköpostitse (myynti@propatio.fi).

Pro Patio Oy on ulko- ja sisä-altaisiin ja ulkoporealtaisiin erikoistunut yritys. Liikkeestämme löydät laadukkaat uima-altaat ja porealtaat kaiken kokoisina ja hintaluokissa johtavilta valmistajilta maailmanlaajuisesti. Meiltä myös hoitoaineet, tarvikkeet, varaosat ja huollot.

Ota yhteyttä

Enquiry form FI

Yhteystiedot

Vantaa

Kauppakeskus Viisari 1. krs, Martinkyläntie 47, 01720 Vantaa

Myynti09-3154 3050

Emailmyynti@propatio.fiPro Patio Oy on ulko- ja sisäporealtaisiin, uima-altaisiin ja kylpytynnyreihin erikoistunut AAA-luokitettu yritys. Meiltä saat laadukkaat altaat kaikista koko- ja hintaluokista, maailman johtavilta valmistajilta. Myös allastarvikkeet ja huolto kuuluvat palvelutarjontaamme.

Laajasta allasvalikoimastamme löydämme yhdessä varmasti myös Sinun toiveisiisi sopivan altaat. Voimaa vedestä!

X