Ulkoporealtaan asennus

Saatat ajatella, että ulkoporealtaan asentaminen takapihalle on monimutkainen prosessi, mutta oikeasti se ei sitä ole. Se on itse asiassa yksinkertaisempaa kuin kuvittelet. Periaatteessa kaikki mitä tarvitset on varmistaa, että sinulla on pääsy takapihalle; vankka, tasainen paikka altaalle; sekä sähkö ja puutarhaletku lähellä. Jatka lukemista saadaksesi lisätietoja kustakin näistä logistisista vaatimuksista.

Turvallisuus

On sanomattakin selvää, että vesi ja sähkö eivät sovi yhteen. Ellet ole laillistettu sähköasentaja, älä yritä kytkeä allasta itse. Palkkaamalla ammattilaisen säästät itsesi päänsäryltä.

Käytettävät puhdistuskemikaalit, kuten kloori tai bromi, voivat myös olla vaarallisia, jos niitä käytetään väärin. Lue turvallisuusohjeet ja varoitukset ja noudata niitä tarkasti.

Luo vakaa, tasainen alusta

Ulkoporealtaat tulee aina asentaa vahvalle, tasaiselle alustalle, jotta altaan paino jakautuu tasaisesti ja taataan pitkä käyttöikä. Vaikka tarkat mitat riippuvat ammeen koosta, pyri jättämään vähintään ihmisen mentävä tila koko altaan ympärille mahdollisten huoltojen vuoksi.

Pohjaratkaisut altaalle

Koska 4 hengen vedellä täytetty allas voi painaa jopa 2000 kiloa, tulee selvittää, mikä on paras perusta tarpeisiisi. Ulkoporealtaille on kolme päätyyppiä:

  • Betoni – Teräsbetonilaatat ovat hyvä pohja ulkoporealtaille, mutta se on myös kallein.
  • Sorapohja – Tämä on halvin vaihtoehto perustalle. Varmista, että maaperä on tiivistetty ja että sadevesi ja roiskevesi valuu pois altaalta. Päällysteiden tai kävelypolun lisääminen altaalle pitää lian ja soran poissa.
  • Terassi – Puiset terassit näyttävät upeilta, varsinkin kun upotat sinne altaan. Jos sijoitat porealtaan terassin päälle tai muulle korotetulle rakenteelle, pyydä insinööriä tai urakoitsijaa arvioimaan rakenteiden kestävyys.

Suosittelemme, että allas laitetaan aina Finfoamin päälle eristyksen parantamiseksi.

Altaan toimitus takapihallesi

Suurin osa verkosta ostetuista ulkoporealtaista toimitetaan tienviereen. Tämä tarkoittaa, että allas kuljetetaan huolellisesti ajotieltäsi. Muista, että porealtaat ovat todella raskaita. Joten jos yrität siirtää sitä itse huomioi, että se on vaarallista ja sen aiheuttamat vauriot voivat mitätöidä sen takuun. Turvallinen veto on hankkia ammattiasentajia ja antaa heidän tehdä työ, johon heidät on koulutettu.

Joissakin tapauksissa vuokraamme Hiab nosturin nostamaan ja siirtämään altaan kadulta puutarhaasi tai takapihallesi. Nosturit sopivat erinomaisesti ulkoporealtaiden nostamiseen ahtaaseen paikkaan, patiolle, kattoterassille tai terassille. Keskustele asennusasiantuntijoidemme kanssa saadaksesi tietoa nostureiden käytöstä ja muista toimitusvaihtoehdoista.

Asennus ja huoltovaatimukset

Johdot – ulkoporealtaat vaativat sähköä, eikö niin? Tulee selvittää sähköasentajan kanssa, että sinulla on tarpeeksi sähköä altaan virransyöttöön, ja sitten sähköasentajan on asennettava asianmukaiset johdot sähköpaneelistasi ulkoporealtaaseen.

Täyttö – Kun ulkoporeallas on toimitettu, koottu ja kytketty, on aika täyttää se vedellä. Katkaise sähköt ja täytä poreallas puutarhaletkulla. Kun poreallas täyttyy, pidä silmällä mahdollisia vuotoja.

Viemäröinti – Ulkoporeallas on tyhjennettävä vähintään muutaman kerran vuodessa. Varmista, että asennat asianmukaisen tyhjennysjärjestelmän, joka suojaa ulkoporealtaasi elektroniikkaa pohjavedeltä ja tulvilta.

Esitäytön valmistelu

Kun ulkoporeallas on asetettu lopulliselle paikalleen ja virta on kytketty, on aika aloittaa käynnistys. Altaan ominaisuuksiin ja toimintoihin tutustuminen on tärkeää, joten lue omistajan käsikirja kokonaan ennen kuin jatkat.

Useimmissa tapauksissa se sisältää ulkopaneelien poistamisen; lämmittimen ja kunkin pumpun löysät liitokset käsin kiristämällä; avaa oviventtiilit vetämällä kahvaa ylös ja lukitsemalla se; suodattimien poistaminen kylpytynnyrin suodatinkammiosta; sisäpuolen puhdistus pH-neutraalilla aineella; altaan kuoren huuhtelu; täyttö noin 30 cm vedellä; tyhjennysventtiilin avaaminen likaveden vapauttamiseksi ja tyhjennysventtiilin sulkeminen.

Porealtaan täyttämisen vaiheet ensimmäistä kertaa

Vihdoinkin on ilon aika alkaa. Kun täytät allasta, noudata näitä ohjeita joka kerta, ei vain ensimmäisellä kerralla.

  • Katkaise sähköt
  • Avaa ilmaventtiilit
  • Varmista, että tyhjennysaukko on suljettu
  • Täytä amme kylmällä vedellä noin 20 cm yläreunasta
  • Kytke virta päälle ja lämmitä noin 35 celsiusasteeseen
  • Noudata vedenhoitokemikaalien lisäämisohjeita

Aika nauttia

Kun oma pieni kylpyläsi on valmis, on aika liottaa stressi pois ja saada helpotusta lihas- ja nivelkipuihin.

Ota yhteyttä

Pro Patio Oy on AAA-luokiteltu ulkoporealtaisiin, sisäporealtaisiin ja uima-altaisiin erikoistunut yritys. Liikkeestämme löydät laadukkaat altaat kaiken kokoisina maailman johtavilta valmistajilta.

Jos sinulla on kysyttävää tai epäilyksiä, ota rohkeasti yhteyttä puhelimitse (09 3154 3050) tai sähköpostitse (myynti@propatio.fi).

Ota yhteyttä

Enquiry form FI

Yhteystiedot

Vantaa

Kauppakeskus Viisari 1. krs, Martinkyläntie 47, 01720 Vantaa

Myynti09-3154 3050

Emailmyynti@propatio.fiPro Patio Oy on ulko- ja sisäporealtaisiin, uima-altaisiin ja kylpytynnyreihin erikoistunut AAA-luokitettu yritys. Meiltä saat laadukkaat altaat kaikista koko- ja hintaluokista, maailman johtavilta valmistajilta. Myös allastarvikkeet ja huolto kuuluvat palvelutarjontaamme.

Laajasta allasvalikoimastamme löydämme yhdessä varmasti myös Sinun toiveisiisi sopivan altaat. Voimaa vedestä!

X