Ulkoporealtaan omistajan turvallisuustarkastuslista

Ulkoporealtaat ovat erinomaisia yhdessäolon, stressinpoiston ja rentoutumisen keitaita, ja tästä syystä suosituimpia kuin koskaan aikaisemmin. Myös niiden helppokäyttöisyys verrattuna kylpytynnyreihin houkuttelee uusia käyttäjiä.

Jos olet onnekas ja sinulla on sellainen kotona tai mökillä, on tärkeää huolehtia turvallisuudesta.

Sähkökytkentä

Varmista, että ulkoporeallas on asianmukaisesti kytketty ja maadoitettu. Jos allas ei toimi tai vikavirta laukeaa, voi vika löytyä myös väärästä kytkennästä talon päässä. Jatkojohtoja ei tulisi koskaan käyttää.

Allaskuoren hoito ja tarkistus

Ulkoporealtaan sisäpinta on yleensä kestävää akryylilaminaattia, mutta sekään ei kestä kaikkea. Pintaa ei saa puhdistaa hankaavilla aineilla, jotka ovat tehty esim. kylpyhuoneen tai keittiön puhdistukseen. On hyvä myös varoa naarmuttamasta altaan pintaa terävillä esineillä.

Tarkista allaskuori silloin tällöin rutiininomaisesti. Etsi mahdollisia halkeamia tai niiden alkuja, naarmuja tai kuplia kuoren pinnassa. Muita mahdollisia ongelmia ovat tahrat ja muut likakertymät, jotka olisi hyvä puhdistaa heti pois.

Lämpökansi

Ulkoporealtaan lämpökansi on oleellinen osa altaan eristystä. Kansi suojaa allasta myös roskaantumiselta sekä lasten putoamiselta tai eläinten sisäänpääsyltä. Altaan päällä ei tulisi koskaan kävellä, paitsi jos altaassa on sitä varten hankittu erityisvahva kansi.

Kun et ole kylvyssä, pidä aina kansi hyvin aseteltuna päällä. Jos luvassa on erittäin kovaa tuulta tai myrskyä, altaan päälle voi varalta nostaa lisäpainoa. Kova tuuli voi nostaa kannen pois paikoiltaan, vaikka kiinninauhat olisivat asianmukaisesti kiinni.

Kansi yleensä kestää 3-5 vuotta, jonka jälkeen se on hyvä uusia. Huonokuntoinen kansi menettää erityskykyä ja tämä näkyy sähkönkulutuksessa. Vaikka kansi ulkoisesti näyttäisi vielä olevan ihan ok, varma merkki kannen eristyskyvyn menetyksestä on sen paino. Kansi vettyy ajan mittaan, joka voi johtaa ennen pitkää myös homeongelmiin.

Sähkölaitteet

Älä tuo mitään johdolla toimivia sähkölaitteita, kuten radio, altaan välittömään läheisyyteen sähköiskun välttämiseksi. Jos kuitenkin sellainen veteen putoaa, irrota piuha seinästä äläkä kurota laitteen perään. Käytä mieluummin patterikäyttöisiä laitteita.

Jos käytät imuria tai muista sähkölaitteita puhdistaessa tyhjennettyä allasta, ole erittäin varovainen välttääksesi sähköiskua. Älä seiso vesilammikossa, pidä aina kädet ja jalat kuivina, ja käytä kumipohjaisia kenkiä.

Altaan vedensuodatus

Tarkista säännöllisesti suodattimet ja varmista, että vedensuodatus toimii häiriöittä. Jos vettä on liian vähän tai suodatin/suodattimet ovat tukossa, ei allas automaattisesti lopettaa suodatuksen. Puhdas suodatin on oleellisen tärkeä veden pitämisenä puhtaana ja kirkkaana. Suodatin tulee puhdistaa säännöllisesti ja se kannattaa vaihtaa 1-2 kertaa vuodessa.

 

Alkoholi ja allas

Lasi viiniä tai muutama olut voi olla rentouttavaa nauttia poreissa, kannattaa pysyä kohtuudessa. Suuret määrät alkoholia voivat aiheuttaa sydänkohtauksen tai sammumisen. Otkesin laajan raportin mukaan (https://www.is.fi/kotimaa/art-2000008888341.html) sammuminen on valitettavan usein ollut syynä paljuhukkumisiin.

Yritä välttää läikyttämästä juomia altaaseen, koska tämä vaikuttaa haitallisesti veden ph-tasapainoon. Jos niin kuitenkin käy, on hyvä tarkastaa veden ph-arvot.

Veden kirkkaus ja haju

Jos vesi harmaata ja sameista, älä mene kylpyyn! Se on merkki, että vesi ei ole parhaassa kunnossa ja voi aiheuttaa iho-ongelmia. Voit yrittää elvyttää veden shokkikloorauksella, myös suodattimen kunto ja puhtaus on hyvä tarkistaa.

Jos altaasta nousee pistävä haju, vaikka vesi näyttää kirkkaalta, syy usein löytyy suodattimesta. Silloin se pitää puhdistaa perusteellisesti mekaanisesti sekä suodattimen puhdistusaineilla. Voi olla, että suodatin on tullut tiensä päähän ja se on vaan paras vaihtaa uuteen.

Ei yksin kylpyyn

Kaikkein turvallisinta ja mukavinta on nauttia poreista kumppanin tai ystävien kanssa. Lapsia ei tulisi päästää silmistään hetkeksikään.

Altaan turvallisuus ei ole mikään vitsi

Heräsikö kysyttävää, ota rohkeasti yhteyttä puhelimitse (09 3154 3050) tai sähköpostitse (myynti@propatio.fi).

Pro Patio Oy on ulko- ja sisä-altaisiin ja ulkoporealtaisiin erikoistunut yritys. Liikkeestämme löydät laadukkaat uima-altaat ja porealtaat kaiken kokoisina ja hintaluokissa johtavilta valmistajilta maailmanlaajuisesti. Meiltä myös hoitoaineet, tarvikkeet, varaosat ja huollot.

Ota yhteyttä

Enquiry form FI

Yhteystiedot

Vantaa

Kauppakeskus Viisari 1. krs, Martinkyläntie 47, 01720 Vantaa

Myynti09-3154 3050

Emailmyynti@propatio.fiPro Patio Oy on ulko- ja sisäporealtaisiin, uima-altaisiin ja kylpytynnyreihin erikoistunut AAA-luokitettu yritys. Meiltä saat laadukkaat altaat kaikista koko- ja hintaluokista, maailman johtavilta valmistajilta. Myös allastarvikkeet ja huolto kuuluvat palvelutarjontaamme.

Laajasta allasvalikoimastamme löydämme yhdessä varmasti myös Sinun toiveisiisi sopivan altaat. Voimaa vedestä!

X