Väittämiä ja harhaluuloja

Tällä sivulla käsittelemme yleisiä väittämiä ja harhaluuloja, jotka liittyvät ulkoporealtaisiin.

Väite: Alle kymmenellä tuhannella eurolla ei saa kunnollista ulkoporeallasta.
Tämä väite ei päde nykyaikana. Uudistuneet ja kehittyneet valmistustekniikat mahdollistavat korkealaatuisten ulkoporealtaiden valmistuksen huomattavasti viime vuosikymmenien altaiden valmistusta edullisemmin. Lähes kaikki Pohjois-Amerikassa ja Euroopassa valmistetut altaat soveltuvat Pohjoismaisiin olosuhteisiin, hinnasta riippumatta. Ulkoporealtaiden hintoihin vaikuttavat muun muassa altaan hierontamahdollisuudet, altaan koko ja materiaalit.

Väite: Yksi tietty allasmerkki on ylitse muiden.

Yksiselitteisesti parasta poreallasmerkkiä ei ole olemassa. On kuitenkin olemassa kullekin ostajalle se paras ulkoporeallas: poreallasta hankittaessa on mietittävä itselle tärkeät ominaisuudet ja ratkaisut. Vertaile merkkejä ja malleja, jotta olet varma hankinnastasi. Tarkista porealtaan rakenteelliset takuuehdot. Rakenteiden takuu on syytä olla pidempi, kuin parin vuoden verran. Tarkista voiko altaan kuoria ja rakenteita tarvittaessa uusia, ja onko osia saatavilla. Selvitä koneiston osien saatavuus ja huoltotarve.

Väite: Mitä korkeampi poreallas, sitä syvempi istuinsyvyys.

Väite on oikein ja väärin. Poreammeen ulkokorkeus kertoo toki istuinsyvyydestäkin jotain, mutta tärkeämpää on todellinen istuinsyvyys. Mallista ja valmistustekniikasta riippuen istuinsyvyydet vaihtelevat. Joissain poreammeissa istutaan lähempänä maata, jolloin altaan ulkokorkeus on pienempi. Istuinsyvyys saattaakin kuitenkin olla jopa syvempi, kuin ulkomitoiltaan korkeassa poreammeessa. Joissain allasmalleissa veden täyttöaste on erittäin tarkasti määritelty, kun taas toisissa voi huolettomammin itse säädellä veden määrää, ja siten myös istuinsyvyyttä.

Väite: Mitä enemmän hierontasuuttimia, sitä paremmat hieronnat.

Väite on ehdottomasti väärin. Paljon tärkeämpää kuin suuttimien määrä, on se millaisia suuttimet ovat. Huonoilla, pienillä hierontasuuttimilla täyteen ahdettu allas antaa huonoimmillaan epämiellyttävän hieronnan ja lopputuloksena selkää pistelee ja lihakset ärtyvät.

Hyvin suunnitellussa ulkoporealtaassa ei ole ylimääräisiä suuttimia ja kaikille suuttimille löytyy perusteltu käyttötarkoitus. Nykyaikainen pyörivä hierontasuutin simuloi hierojan pyöriviä käden liikkeitä. Pyörivä suutin on miellyttävämpi ja monipuolisempi kuin perinteinen suora hierontasuutin. Siksi yksi pyörivä suutin korvaa monta pientä, suoraa suihkua tuottavaa suutinta. Pyörivän hierontasuuttimen teho on kuitenkin yleensä pienempi, kun vertaa suoraa suihkua tuottavaan suuttimeen. Paras hierontakokemus saadaankin aikaiseksi oikeanlaisella yhdistelmällä erilaisia suuttimia.

Väite: Altaan vesipumpuissa pitää olla paljon tehoja.

Vesipumpun teho ei ratkaise miellyttävää kylpyä ulkoporealtaassa. Pumpun tai pumppujen tehon pitää olla oikein suhteutettuna suuttimien määrään, laatuun ja altaan muihin ominaisuuksiin. Valmistajat ilmoittavat vesipumppujen tehot usein hevosvoimissa, joka voi olla asiakkaan näkökulmasta harhaanjohtavaa. Kilowatit ovat alan standardi ja kertovat luotettavammin pumpputehoista.

Väite: Otsonaattori on tehokkain veden puhdistaja.

Otsonaattorista on toki hyötyä, mutta sen  tehoa usein liioitellaan. Laite tukee altaan puhdistumista siihen tarkoitettujen kemikaalien rinnalla, mutta otsonaattori ei poista hoitoaineiden käyttötarvetta. Otsooni katoaa vedestä noin 14 sekuntia sen jälkeen, kun se on otsonaattorista tullut veteen. Vaikutus on siis hyvin lyhytkestoinen. Otsonaattorista on eniten hyötyä silloin, kun allas on pitkän ajanjakson käyttämättä.

Väite: Uretaanilla eristetyt altaat ovat parhaita.

Altaan sivuilla ja sen alla on oltava hyvä eritys Suomen olosuhteissa. Mutta kuten tiedetään, lämpö nousee ylöspäin. Kaikista tärkein eriste on lämpökansi – taloissakin paksuin eristekerros on katossa.  Kun kansi on tiivis, myös veden haihtuminen minimoituu. Meiltä on saatavilla erityispaksu lämpökansi, joka säästää sähköä jopa 18 % verrattuna markkinoilla yleisesti käytettyyn lämpökanteen. Lue TESTIRAPORTTI

Vielä 1990-luvun loppupuolelle saakka täyteen uretaania ruiskutettu eristeratkaisu oli paras ja yleisin käytössä oleva. Tietotaito ja osaaminen altaiden eristyksen suhteen on kuitenkin edennyt harppauksin, ja nykyään yhä useammat tehtaat suosivat runko- tai kerrostettua eristystä.

Katso video runkoeristyksestä:

 

 

Ota yhteyttä

Enquiry form FI

Yhteystiedot

Vantaa

Kauppakeskus Viisari 1. krs, Martinkyläntie 47, 01720 Vantaa

Myynti09-3154 3050

Emailmyynti@propatio.fiPro Patio Oy on ulko- ja sisäporealtaisiin, uima-altaisiin ja kylpytynnyreihin erikoistunut AAA-luokitettu yritys. Meiltä saat laadukkaat altaat kaikista koko- ja hintaluokista, maailman johtavilta valmistajilta. Myös allastarvikkeet ja huolto kuuluvat palvelutarjontaamme.

Laajasta allasvalikoimastamme löydämme yhdessä varmasti myös Sinun toiveisiisi sopivan altaat. Voimaa vedestä!

X