Ulkoporealtaan sähkönkulutus ja porealtaan energiankulutus

Mikäli ajatuksissa on hankkia poreallas, tulee miettineeksi, kuinka paljon se vaikuttaa sähkönkulutukseen. Poreallas kuluttaa energiaa pitääkseen veden tasaisesti lämpimänä. Seuraavana muutama energiankulutukseen vaikuttava seikka.

 

Käyttääkö poreallas paljon energiaa?

Pitääkseen satoja litroja vettä lämpimänä vie energiaa, mutta se ei kerro koko totuutta. Kuukausittainen sähkönkulutus koostuu seuraavista seikoista, joihin osin voi itse vaikuttaa:

  • Altaan koko
  • Oma sähkösopimus
  • Ulkoilman lämpötila
  • Kuinka usein käyttää poreallasta
  • Altaan eristys
  • Altaan lämmittimen ja pumppujen teho
  •  Altaan kannen käyttö ja tiiviys

 

Paljonko energiaa poreallas kuluttaa?

Poreallas kuluttaa sähköä noin 1500-7500 Wattia käytössä, riippuen altaan koosta, valmistajasta sekä käyttöasteesta. Pienempi poreallas 2-4 henkilölle, kuluttaa sähköä 1.5-5.5 kW tunnissa ja isoimmat porealtaat 3.5-7.5 kW tunnissa.

 

Paljonko kulutus on kuukaudessa?

Kuukauden energiankulutus riippuu käyttökerroista ja mitkä ovat olosuhteet ulkona. Keskikokoinen poreallas, joka kuluttaa noin 5.5kW ja ajatellaan että se tarvitsee noin 10 tuntia nostaakseen veden lämpötilan 20 asteesta 40 asteeseen, jolloin tähän kuluu energiaa 55 kWh. Mikäli taas ajatellaan, että allasta käytetään kahdesti viikossa, niin kulutus on noin 440 kWh kuukaudessa.

 

Kuinka sähkölaskua voi alentaa?

Hyvä asia on, että sähkönkulutusta voi alentaa ja tässä muutama vinkki siihen:

 

Eristys

Hankkiessa ulkoporeallasta, on hyvä tarkistaa altaan eristys. Kaikissa altaissa on joko täysi tai osittainen eristys. Täysi eristys auttaa vähentämään sähkönkulutusta ja tämä erikoisen tärkeää, mikäli asutaan kylmissä olosuhteissa.

 

Kansi

On ensisijaisen tärkeää, että ulkoporealtaalla on tiivis lämpökansi. Lämpökansi pitää lämpimän ilman ja energian tallessa altaassa. Pienikin vuoto kannen tiiviydessä, aiheuttaa lämpövuodon ja nostaa sähkön kulutusta.

 

Vähennä altaan lämpötilaa

Mikäli pudottaa altaan veden lämpötilaa muutamalla asteella, niin sitä ei välttämättä edes käytettäessä huomaa, mutta lämmittimen sähkönkulutus pienenee varmasti. 40 asteen lämpötilan laskeminen vaikkapa 37 asteeseen, tuo merkittäviä säästöjä kulutukseen.

 

Tuulensuoja

Kun suunnittelet ulkoporealtaan sijoitusta, niin tuulen vaikutus on hyvä ottaa huomioon. Altaan vesi jäähtyy huomattavasti nopeammin, mikäli tuulenviima pääsee pyörimään veden pinnalla.

Kun tuuli jäähdyttää veden pintaa, täytyy lämmittimen nostaa tehoaan, että vesi pysyytoivotulla tasolla. Tämä luonnollisesti nostaa sähkönkulutusta.

Valitse siis altaan sijoituspaikka huolella, sillä allas voi menettää jopa 60 % lämmöstään tuulisella paikalla.

 

Sähkölasku on silti korkea?

Mikäli käytössä olevan ulkoporealtaan sähkönkulutus on korkea, niin se voi vaatia huoltotoimenpiteitä. Ota yhteyttä huoltoon: huolto@propatio.fi

Pro Patio Oy on AAA-luokiteltu yritys, jonka erityisalaa ovat ulko- ja sisäporealtaat sekä niihin liittyvät tarvikkeet ja kemikaalit (www.propatio.fi).

Myös altaiden huollot ja varaosat kuuluvat valikoimaamme.

 

Ota yhteyttä

Enquiry form FI

Yhteystiedot

Vantaa

Kauppakeskus Viisari 1. krs, Martinkyläntie 47, 01720 Vantaa

Myynti09-3154 3050

Emailmyynti@propatio.fiPro Patio Oy on ulko- ja sisäporealtaisiin, uima-altaisiin ja kylpytynnyreihin erikoistunut AAA-luokitettu yritys. Meiltä saat laadukkaat altaat kaikista koko- ja hintaluokista, maailman johtavilta valmistajilta. Myös allastarvikkeet ja huolto kuuluvat palvelutarjontaamme.

Laajasta allasvalikoimastamme löydämme yhdessä varmasti myös Sinun toiveisiisi sopivan altaat. Voimaa vedestä!

X