Ulkoporealtaan käyttöönotto ja ylläpito

Ulkoporeallas on helppo ottaa käyttöön ja vaivaton ylläpitää

Kaikki ulkoporealtaan ostajat saavat Omistajan Oppaan, josta löytyy tarkat ohjeet ulkoporealtaan ylläpitoon ja hoitoon.

Ulkoporealtaan sijoitus ja alusta

Henkilökuntamme on tukena altaan käyttöönotossa alusta loppuun saakka tarvittaessa, sillä kokemusta on kertynyt haastavista ja erikoisistakin asennuspaikoista.

Alustan, jolle ulkoporeallas asetetaan, on oltava tasainen, umpinainen ja sen tulee kestää ulkoporealtaan paino vesineen. Pienemmän ulkoporealtaan paino on vesineen noin tuhat kiloa, keskikokoisen kaksituhatta kiloa. Suurimmat swim-altaat painavat noin kahdeksan tuhatta kiloa.

Ulkoporealtaan voi asettaa terassin päälle tai suoraan maan päälle. Kaikki ulkoporealtaat on myös mahdollista upottaa terassiin, kunhan huomioi ulkoporealtaan huoltoluukun sijainnin asennuksen yhteydessä. Huoltoluukun sijainnit vaihtelevat allasmallin mukaan.

Jos ulkoporeallas asetetaan suoraan maan pinnan päälle, suosittelemme noin 20–30 senttimetrin paksuista, tasaista sorapetiä tai vastaavaa rakennetta altaan alle. Suosittelemme myös muutaman senttimetrin paksuista, vettä hylkivää eristelevyä (esim. Finnfoam) pohjan tasoitteeksi. Eristelevy toimii myös lisäeristeenä.

Ulkoporealtaan toimitus

Kuljetusyhteistyökumppanimme hoitavat ulkoporealtaan toimituksen asiakkaamme pihaan. Ulkoporeallas saapuu trukkilavan päällä pystyasennossa toimitettuna. Allas voidaan nostaa paikoilleen joko nostimella tai liinojen avulla kantamalla. Olemme toimittaneet ulkoporealtaita mitä haastavimpiin sijainteihin, kuten korkeiden rakennusten kattoterasseille tai saaristoon. Löydämme varmasti toimitusratkaisun myös Teidän ulkoporealtaanne sijoituspaikkaan.

Ulkoporealtaan käyttöönotto

Onnistuneen ulkoporealtaan asennuksen jälkeen allas täytetään vedellä esimerkiksi puutarhaletkun avulla.

Kaikki ulkoporealtaamme sisältävät luonnollisesti virtajohdon. Ennen asennusta varmistetaan, että sähköliitäntä on vikavirtasuojattu ja että sulakkeet ovat varattuina ainoastaan ulkoporeallasta varten.

Allas kytketään käyntiin, kun se on täytetty niin, että kaikki suuttimet jäävät veden alle. Ulkoporeallas aloittaa kylvyn valmistelun ja noin 12 tunnin kuluttua uuden ulkoporealtaan ensimmäiset lämpimät kylvyt ovat valmiina nautittavaksi.

Ulkoporealtaan hoito ja ylläpito

Ulkoporealtaan hoito ja ylläpito on helppoa, eikä se vaadi juurikaan aikaa tai vaivaa. Viikoittain altaaseen lisätään mieltymysten mukaan kloorillinen tai klooriton hoitoaine. Suodatin pestään kerran kuukaudessa ja vesi vaihdetaan noin 3-6 kuukauden välein. Suodatin vaihdetaan kerran vuodessa uuteen tehokkaan ylläpidon varmistamiseksi.

Ulkoporealtaasi vesi tarvitsee kirkkaana ja puhtaana pysyäkseen huolenpitoa.  Viikoittaisten vedenhoitoaineiden lisäämisen lisäksi altaan veden pH-arvoa tulee mitata kerran kuussa (tai tarvittaessa useammin). Ulkoporealtaan pH-arvon tulee olla 7,2 – 7,6. Lue lisää pH-arvon mittaamisesta.

Alan suurimman verkkokaupan >> kautta voitte tilata kaikki tarvittavat hoitoaineet ja tarvikkeet suoraan kotiin. Löydät tarvikkeet myös myymälästämme >>.

Jäikö sinulle kysyttävää? Kysy meiltä lisätietoa ulkoporealtaan hoidosta ja ylläpidosta.

 

 

Ota yhteyttä

Enquiry form FI

Yhteystiedot

Vantaa

Kauppakeskus Viisari 1. krs, Martinkyläntie 47, 01720 Vantaa

Myynti09-3154 3050

Emailmyynti@propatio.fiPro Patio Oy on ulko- ja sisäporealtaisiin, uima-altaisiin ja kylpytynnyreihin erikoistunut AAA-luokitettu yritys. Meiltä saat laadukkaat altaat kaikista koko- ja hintaluokista, maailman johtavilta valmistajilta. Myös allastarvikkeet ja huolto kuuluvat palvelutarjontaamme.

Laajasta allasvalikoimastamme löydämme yhdessä varmasti myös Sinun toiveisiisi sopivan altaat. Voimaa vedestä!

X