Muistathan tarkistaa veden pH -arvon säännöllisesti

Ulkoporealtaasi vesi tarvitsee kirkkaana ja puhtaana pysyäkseen huolenpitoa. Veden kemiallinen tasapaino ja oikea pH-arvo ovat olennaisia asioita porealtaan vedelle. Viikoittaisten vedenhoitoaineiden lisäämisen lisäksi altaan veden pH-arvoa tulee mitata kerran kuussa (tai tarvittaessa useammin).

pH-arvo vaikuttaa merkittävästi veden laatuun

Ulkoporealtaan pH-arvon tulee olla 7,2 – 7,6. Mikäli pH-arvo on liian matala, vesi vahingoittaa allasta, suuttimia ja putkistoa. Liian korkea pH-arvo kerryttää kalkki- ja metallisaostumia ja vaikeuttaa ulkoporealtaan desinfiointia. Lisäksi liian korkea pH-arvo ärsyttää ihoa ja silmiä.

Veden pH-arvoon vaikuttaa moni tekijä. Käytetyn veden laatu, altaan käyttö, hoito-aineen annostelu, muiden kemikaalien käyttö, kuten kylpytuoksut ja -kapselit ovat yleisimpiä pH-arvoon vaikuttavia tekijöitä.

Lisää plus ja miinus aineita pienissä erissä, sillä helposti ainetta tulee liikaa. Testaa veden pH  -arvo aina lisäyksien välissä. Huomioithan, että pH-muutokset tapahtuvat hitaasti ja tästä syystä mittaukset kannattaa suorittaa vuorokauden välein.

Mikäli et vielä ole ottanut veden pH -arvojen tarkistamista rutiineihin on se parasta tehdä nyt. Saat verkkokaupastamme sekä testitikut ja pH -aineet alennetuin hinnoin tammikuun loppuun asti!

pH miinus ja plus aineet 7€ kpl, norm. 10€
Testitikut (kloori, bromi &suola) 9€, norm. 12€
Digitestitikut 10€, norm. 12€

Myyjämme Jennan mietteitä pH:n mittaamisesta

– pH -arvon mittaaminen on tärkeää kylpijöiden ja altaan hyvinvoinnin kannalta.

– Vedenhoitoaineen tarkoitus on ylläpitää saavutettu pH -arvo, mutta se ei korjaa pH-arvon muutoksia. Tästä syystä arvoa tulee mitata säännöllisesti.

– Mikäli olet joutunut säätämään pH:ta muista, että maltti on valttia! Muutokset tapahtuvat hitaasti, joten tarkistusmittaus kannattaa suorittaa vähintään vuorokauden päästä.

X