Kuinka hillitä ulkoporealtaan sähkönkulutusta talvella?

Moni miettii etenkin talvella, kuinka voisi pitää ulkoporealtaan sähkönkulutuksen kurissa. Talviakaan kylpeminen tunnelmallisen tähtitaivaan alla on upea kokemus, mutta tämän hetken sähkönhinnoilla ei haluaisi maksaa turhasta lämpöhukasta.

Sähkönkulutusta voi vähentää peittämällä altaan huolellisesti kannella heti kylpyhetken jälkeen. Jos allasta ei käytä talvella lainkaan, sen lämpötilan voi laskea 20 asteeseen, mutta ei ikinä sen alle. Kannen päälle voi vielä levittää tarkoitukseen suunnitellun lämpöpeiton vähentämään lämpövuotoa. Sähkönkulutusta voi hillitä myös tiiviillä kannella, joka on tehty tarkasti altaan mittojen mukaan tehty.

Allasta ei tarvitse puhdistaa, jos sitä ei käytetä, ja huolloksi riittää vedenhoitoaineiden lisääminen joka toinen viikko.

On myös tärkeä välillä kurkata kannen alle ja varmistaa, että altaassa on riittävästi vettä: veden pinta ei saa koskaan laskea suodattimien alapuolelle.

Myös kesällä, esimerkiksi lomareissun aikana ulkoporealtaan lämpötilaa voi laskea 5–10 asteella sähkön säästämiseksi. Silloin lisätään vedenhoitoaine kelluvaan annostelijaan poissaoloviikkojen ajaksi. Jos vesi on muuttunut sameaksi reissusi aikana, tee vedelle tehokäsittely eli shokkiklooraus esimerkiksi Ultrashock-nesteellä.

https://verkkokauppa.propatio.fi/fi/spa-balancer-ultra-shock.html

 

X