Kuinka hillitä ulkoporealtaan sähkönkulutusta talvella?

Moni miettii etenkin talvella, kuinka voisi pitää ulkoporealtaan sähkönkulutuksen kurissa. Talviakaan kylpeminen tunnelmallisen tähtitaivaan alla on upea kokemus, mutta tämän hetken sähkönhinnoilla ei haluaisi maksaa turhasta lämpöhukasta.

Sähkönkulutusta voi vähentää peittämällä altaan huolellisesti kannella heti kylpyhetken jälkeen. Jos allasta ei käytä talvella lainkaan, sen lämpötilan voi laskea 20 asteeseen, mutta ei ikinä sen alle. Kannen päälle voi vielä levittää tarkoitukseen suunnitellun lämpöpeiton vähentämään lämpövuotoa. Sähkönkulutusta voi hillitä myös tiiviillä kannella, joka on tehty tarkasti altaan mittojen mukaan tehty.

Allasta ei tarvitse puhdistaa, jos sitä ei käytetä, ja huolloksi riittää vedenhoitoaineiden lisääminen joka toinen viikko.

On myös tärkeä välillä kurkata kannen alle ja varmistaa, että altaassa on riittävästi vettä: veden pinta ei saa koskaan laskea suodattimien alapuolelle.

Myös kesällä, esimerkiksi lomareissun aikana ulkoporealtaan lämpötilaa voi laskea 5–10 asteella sähkön säästämiseksi. Silloin lisätään vedenhoitoaine kelluvaan annostelijaan poissaoloviikkojen ajaksi. Jos vesi on muuttunut sameaksi reissusi aikana, tee vedelle tehokäsittely eli shokkiklooraus esimerkiksi Ultrashock-nesteellä.

https://verkkokauppa.propatio.fi/fi/spa-balancer-ultra-shock.html

 

Ota yhteyttä

Enquiry form FI

Yhteystiedot

Vantaa

Kauppakeskus Viisari 1. krs, Martinkyläntie 47, 01720 Vantaa

Myynti09-3154 3050

Emailmyynti@propatio.fiPro Patio Oy on ulko- ja sisäporealtaisiin, uima-altaisiin ja kylpytynnyreihin erikoistunut AAA-luokitettu yritys. Meiltä saat laadukkaat altaat kaikista koko- ja hintaluokista, maailman johtavilta valmistajilta. Myös allastarvikkeet ja huolto kuuluvat palvelutarjontaamme.

Laajasta allasvalikoimastamme löydämme yhdessä varmasti myös Sinun toiveisiisi sopivan altaat. Voimaa vedestä!

X